Vad är google adwords?

Du har säkert hört talas om adwords? Adwords är en marknadsföringstjänst som Google tillhandahåller. Du har garanterat stött på den. Adwords annonser är bla de sökresultat som visas högst upp när du söker på google och är markerade med en liten gul skylt med texten annons. Adwords är dock större än så. Företag kan annonsera på andra helt oberoende hemsidor som är anslutna till att visa googles annonser. Har du besökt en sida och efter det märker du att du får reklam om den sidan runt om på olika hemsidor? Det är också adwords.

Adwords i allmänhet och internetsynlighet i synnerhet har blivit en väldigt stor del av alla företags marknadsföring. Google har blivit ett gigantiskt verktyg som alla människor använder. Vi använder det som ett uppslagsverk, få svar på frågor, hitta all möjlig information och inte minst varor och tjänster. I och med det har också företagen blivit mer och mer beroende av att synas genom Google.

Prislappen på adwords då? Ja, eftersom google är en sådan viktig kanal så ligger priset ganska högt. Du betalar för varje klick som någon gör på din annons, visning kostar inget. Priset per klick varierar beroende på sökordets popularitet, tid på dygn, mm. Oftast ligger priset mellan 50kr-150kr per click. Inte så jätte billigt. Av den anledningen så försöker självklart bolagen förvalta varje klick på bästa sätt. Men det pratar vi närmare om i ett annat inlägg

38

No Responses

Write a response